Warning: Use of undefined constant ICL_LANGUAGE_CODE - assumed 'ICL_LANGUAGE_CODE' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/customer/www/unemyr.com/public_html/wp-content/themes/genesisChild/functions.php on line 738
lead generation sumo

Få fler leads med virala tävlingar

Alla marknadsavdelningar brottas med samma fråga – hur får vi fler leads? Ett av de företag som erbjuder lösningar på detta problem är Sumo, och jag fick möjlighet att intervjua David Kelly som är VD på Sumo Dojo – en del av varumärkena Sumo.com och AppSumo.

Inom KingSumo leder David verksamheten kring Sumo och SendFox-produkterna. Dessa produkter har använts av 2,5 miljoner kunder, inklusive New York Times bästsäljande författare Ryan Holiday, finansgurun Pat Flynn och många fler.

Innan Sumo Dojo var David den första marknadsföraren på Student Loan Hero (såld till LendingTree för 60 miljoner dollar), och var copywriter för boken I Will Teach You to be Rich och en produktchef för News Corp.

Nu över till intervjun!

david-kelly-sumo
David Kelly, General Manager of Sumo Dojo

Vad är Sumo Dojo’s bakgrund?

Sumo Dojo och KingSumo samt SendFox-produkterna konceptualiserades av Noah Kagan – en tidig anställd på Facebook, Mint, och grundaren av Sumo Group (Sumo.com, AppSumo).

Vi byggde Sumo Dojo för att vi ville skapa fantastiska produkter för att hjälpa småföretag att växa – billigt och automatiskt.

Det finns många marknadsföringsverktyg och marknadsföringskanaler som är dyra eller byggda för större företag. Men vi ville fokusera på mindre företag, t ex små online-företag och e-handelsbutiker i uppstartsskedet.

Vilket problem löser era produkter?

KingSumo hjälper småföretag att få fler kunder och växa sin e-postlista till mycket lägre kostnad än andra marknadsföringskanaler. SendFox, är ett mycket prisvärt och enkelt e-postverktyg.

Vad gör Sumo, och hur hjälper det era kunder?

Marknadsföring är svårt. Och de flesta marknadsföringsverktyg är dyra. Vi byggde KingSumo och SendFox för att vara enkla och prisvärda.

KingSumo hjälper dig att snabbt växa din e-postlista och kundbas med hjälp av virala tävlingar. Vi byggde KingSumo-verktyget eftersom virala tävlingar fungerade väldigt bra när vi körde dem som en leadsgenerator i ett av våra systerföretag.

Under uppstartsskedet i ett av våra systembolag genererade virala tävlingar 20% ​​av våra intäkter.

viral-giveaway-sumo-1
Viral giveaway, before entering

 

viral-giveaway-sumo-2
Viral giveaway, share to increase chance of winning

Så vi bestämde oss för att släppa samma verktyg som vi använde internt till allmänheten – så att andra företag kan skapa en viral tävling på 5 minuter för att få fler e-postprenumeranter och kunder.

SendFox är ett mycket prisvärt verktyg för e-postmarknadsföring. Det är tänkt att vara ett enkelt verktyg som hjälper dig att kommunicera effektivt med dina kunder, utan alla krångliga finesser.

Enligt vår erfarenhet märker vi att e-postmarknadsföring är för komplicerat och för dyrt för många mindre företag.

Vi ville ta bort krånglet från e-postmarknadsföring och göra det lättare för alla småföretagare att använda.

Kan du ge några exempel på lead-genererings strategier som fungerar bra just nu?

Det finns många marknadsföringsstrategier som folk kommer att rekommendera … men de är för dyra. Eller så är för mycket konkurrens. Eller så de fungerar inte bra.

Vi byggde våra företag med guerillamarknadsföring. Många gånger hade vi en noll dollar i marknadsbudget, men vi byggde ändå företag med mångmiljonomsättning – så vi har faktiskt egen erfarenhet.

Här är de stora tre marknadsföringskanalerna som fungerar bra just nu. Men berätta det inte för någon!

  • Det är populärt, och det fungerar jättebra. Här är det som folk inte känner till om YouTube … du kan utnyttja dina konkurrenter. Istället för Google, som är ett nollsummespel med alla som kämpar om en topp placering i sökresultaten, kan du använda dina konkurrenter på YouTube för att vinna. Lösningen är att optimera dina filmer för samma sökord som de fokuserar på, och du visas som en föreslagen video när någon tittat på deras video. Studera källkoden till sidan med deras Youtube video, se vilka nyckelord som används och skapa en video med en klickvänlig titel baserat på det ämnet och se till att du använder samma taggar i din video. 5 taggar fungerar bra. Ett sista tips: Vi testade att sätta en länk längst upp i videobeskrivningen. Och längst ner i beskrivningen, med högst 100-200 ord i beskrivningen, fungerar bra.
This image has an empty alt attribute; its file name is SuccessFormulaHorisontal-1.png
  • Vi gjorde en analys av att posta på LinkedIn varje vecka i ungefär två år. Vi gjorde även en korrelationsanalys med över 530 datapunkter, och vi såg att den största succén för att generera fler klick till vår webbsida är att få fler visningar. Och det bästa sättet att få fler visningar är att få fler gilla-klick. Så driv folk till att gilla dina inlägg så mycket som möjligt. Använd inte bilder, skriv två fantastiska introduktionsmeningar och håll din post kort och koncis. Ett annat knep är att be folk att kommentera för att få något (t ex en PDF).
  • Direktkontakt. Ja, det är också ett bra sätt att generera leads. Använd ett kalkylblad för att hålla ordning på vilka personer du kontaktar och ett verktyg som answer.io att för att bygga en automatiserad säljtratt. Några allmänna tips: Nämn alltid personens förnamn i ämnesraden, håll dina e-postmeddelanden extremt korta, och följ upp var eller vartannat dygn några dagar i rad.

Hur skulle du bygga en e-postlista från noll om du hade en webbplats med lite trafik??

Virala tävlingar är nyckeln. Starta en enkel viral tävling som du delar med alla dina vänner och alla du känner hjälper dig att få igång tillväxten i din leadsdatabas.

Jag hjälpte en bekant som startade ett nytt företag att köra en viral tävling nyligen, och han ökade sin e-postlista med 30% genom en enkel viral tävling.

Om du verkligen börjar från noll ber du vänner att gå med i din lista. På riktigt. Du måste börja någonstans. Jag växte en lista med cirka 200 personer genom att fråga en massa vänner om de ville få ett nytt nyhetsbrev som jag startat, och sedan började det sprida sig lite viralt efter ett tag.

Jag rekommenderar också att du använder “lead magneter” på alla blogginlägg du skriver.

Vi märker att lead magneter (även kallade innehållsuppgraderingar) konverterar 2-10 gånger bättre än vanliga popup-fönster. För att skapa en enkel leadmagnet använder du ett popupverktyg som Sumo, och erbjuder en bra relaterad YouTube-video som incitament för registrering.

Om du till exempel skriver ett blogginlägg om marknadsföring, be läsarna att ange sin e-postadress för att få tillgång till din favoritvideo och sedan omdirigera dem till YouTube-videon. Lätt! Du behöver inte ens skapa nytt innehåll, du kan använda andra personers videor som incitament för registrering.

Vad är framriden inom digital marknadsföring och marketing automation enligt dig?

Bra produkter ger marknadsföring. Ju bättre din produkt är, desto lättare kan din produkt marknadsföras – och desto mer framgångsrika blir dina marknadsföringskampanjer.

Även rekommendationer är något vi satsar stort på inom Sumo Dojo. Vi tycker att incitament som motiverar människor att rekommendera en produkt eller tjänst är en av de bästa långsiktiga marknadsföringskanalerna som finns.

Har du några andra tankar kring digital marknadsföring och dess användning framöver?

Experimentera mycket. Tidigare har vi haft strategin att testa en ny marknadsföringskanal varje månad. I slutet av året betyder det att du skulle ha provat 12 olika marknadsföringskanaler.

Detta är viktigt eftersom en marknadsföringskanal som fungerar för ett företag kanske inte fungerar för ett annat. Vi har till exempel använt Facebook-annonser i en systerverksamhet, men inte i någon annan. Och en annan av våra verksamheter var framgångsrik med innehållsmarknadsföring, medan den misslyckades i andra situationer.

Marknadsföringskanaler fungerar ofta eftersom de inte är mättade. När en massa människor börjar använda en marknadsföringskanal blir den mindre effektiv. Tänk på Facebook-annonser fem år sedan jämfört med idag.

För att hitta de nya och spännande marknadsföringskanalerna måste du alltid experimentera!

Du kan hitta David på dmkthinks.org eller på Twitter @dmkthinks. Kontakta honom på LinkedIn på https://www.linkedin.com/in/thedmkelly/

 

This image has an empty alt attribute; its file name is SuccessFormulaHorisontal-1.png

Magnus Unemyr

Author, speaker and consultant in the aras of marketing automation, artificial intelligence, and the Internet-Of-Things. Contact me if you need help! Learn more.

GÅ KURSEN FRAMGÅNGSRIK AI TRANSFORMATION

BEHÖVER DU HJÄLP MED AI?