smart-moderering-ai

Använd AI för att skydda ditt varumärke med smart moderering

Det har blivit allt svårare att skydda ett varumärke från nättroll, spammare och obehagligt språkbruk på olika kanaler. Men nu finns det AI-baserade verktyg som hjälper till att skydda varumärken med smart modereringsteknik.

I det här blogginlägget intervjuar jag Ciler Ay; medgrundare och VD för Smart Moderation, en molntjänst med artificiell intelligens som gör det möjligt för företag av alla storlekar att undvika negativa åsikter, oönskade situationer och eventuella risker som kan skada varumärket online.

Nu över till intervjun!

ciler-ay-smart-moderation
Ciler Ay, VD på Smart Moderation

Vad är ditt företags bakgrund?

Vi på Smart Moderation står för en ren och säkrare online-upplevelse där alla slipper fult språk och otrevligt innehåll. Vi anser att alla skall känna sig bekväma med att vara sig själva och uttrycka sina åsikter online, utan att frukta nättroll, könsord, elakt innehåll eller annat språkmissbruk.

Vi tror på teknikens krafter och på potentialen i att internet kan öka medvetenheten genom öppen, ärlig och respektfull dialog. Eftersom vi inser utmaningarna med att upprätthålla respektfull konversation för alla på olika onlineplattformar, erbjuder vi våra kunder möjligheten att moderera inlägg enligt deras individuella behov.

Vi har ett begränsat antal timmar varje dag, men vi tror att artificiell intelligens kan göra människors liv enklare, så att vi kan åstadkomma mer på kortare tid. Vårt mål är inte att medverka till ökad mänsklig ansträngning, utan att göra arbetet snabbare och med förnyad energi.

Slutligen stöder vi yttrandefrihet. Communities skall inte känna sig tvungna att tysta eller censurera sig för att undvika missbruk. Vi ser det som absolut nödvändigt att hjälpa individer att tillse att uppförandekoder följs för att främja öppen och respektfull diskussion.

I vår strävan att göra livet enklare för företagen som hanterar sitt online rykte, utformade vi Smart Moderation för att integrera sig med en rad olika plattformar och nätverk. Detta visar på vårt åtagande att göra internet i sin helhet till en säkrare plats.

Vilket problem löser Smart Moderation?

Företag vill undvika negativa åsikter, oönskade situationer och eventuella risker som kan skada det goda rykte som de bygger kumulativt under många års ansträngningar. De vill skydda sina varumärken mot oönskade attacker som kan komma från så många olika hörn av onlinevärlden.

Vad gör Smart Moderation, och varför är det viktigt för Era kunder?

Smart Moderation är världens första artificiella intelligens (AI) -baserade kommentar-modereringsteknik som upptäcker och automatiskt tar bort skräpinlägg, oönskade annonser, personuppgifter, könsord och annat språkmissbruk på alla digitala plattformar, inklusive populära sociala nätverk såsom Facebook, Instagram, YouTube – inom den minut inläggen är upplagda och med hög noggrannhet.

Kunder som hanterar flera profiler eller flera varumärken kan anpassa programvaran för att möta deras specifika behov för varje varumärke / profil, precis som de skulle instruera en mänsklig moderator att arbeta på ett visst sätt.

Marketing automation bok

Vad som gör Smart Moderation unikt är att det erbjuder en oöverträffad tjänst som automatiskt upptäcker och tar bort olämpliga kommentarer i realtid 24 timmar om dygnet och ser till att inget glider genom sprickorna genom att ge användarna möjlighet att hantera alla sina användargenererade kommentarer från en enda instrumentpanel.

Med hjälp av Smart Moderations patentsökta AI-teknik baserad på maskininlärning och behandling av naturliga språk, förstår det text precis som en människa gör, genom att läsa den holistiskt och inte bara för specifika nyckelord.

smart-moderation-1

En annan nyckel-differentiator är att användarna enkelt kan träna sina AI själva från sin egen instrumentpanel. Dessutom lär tekniken från dina tidigare och pågående aktiviteter, som utvecklas som svar på dina önskemål. Med tiden kommer användarna att skaffa ett anpassat automatiserat modereringsverktyg som tänker och verkar i enlighet med sin egen mänskliga modereringsmetod.

KONKURRENS

Smart Moderations huvudkonkurrens är mänsklig moderering. Förutom de interna modereringsteam som används på vissa företag marknadsför globala modereringsbyråer sig som mänskligt bemannade modereringsföretag, men mänskligt arbete innebär att deras tjänster alltid kommer att förbli relativt dyra.

Sociala nätverk tillhandahåller funktioner för nyckelordslistor för att möta användarnas grundläggande behov genom att hjälpa dem att till exempel ta bort specifika ord från sina profiler. Dessa funktioner garanterar emellertid inte nödvändigtvis tillräcklig noggrannhet.

Spammare hittar alltid sätt att kringgå filter. De tenderar att hitta sätt att kringgå olika lösningar trots filter och blocklistor. När spammare har insett vilka ord som vanligtvis blockeras kommer de att ändra sina meddelanden för att hitta vägar kring försvaret, vare sig man stavar vissa ord på ett ovanligt sätt eller placerar mellanslag eller ikoner mellan bokstäver. Vanligtvis tillåter sådana modifieringar dem att bryta igenom modereringslistor.

smart-moderation-2

Hur använder Smart Moderation AI?

Vi baserade vår patentsökta AI-arkitektur på maskininlärning och behandling av naturligt språk som läser meningen och tonen bakom ett meddelande, snarare än att förlita sig på statiska sökordslistor.

Vår självlärande teknik är adaptiv och anpassar sig till användarnas tidigare handlingar och preferenser, profil per profil.

Smart Moderations detekterings-algoritmer för olämpligt innehåll är en grundnivå som är förtränad med hjälp av Facebooks officiella communitystandarder så att det lätt kan upptäcka:

smart-moderation-3

Alla användare börjar med denna grundnivå. Dessutom lär sig Smart Moderation automatiskt av användarnas pågående modereringsåtgärder med hjälp av maskininlärning, och anpassar därför modereringsmetoden för varje enskild användare.

Marketing automation bok

Vad är AI:s framtid inom affärslivet och marknadsföring?

Idag tillsätter många ledande företag tjänster på ledningsnivå som innehåller marknadsföringsteknik, till exempel community manager, för att driva strategier för marknadsaktiviteter baserat på tidigare prestanda, analys och nya trender, över en rad olika plattformar med hjälp av teknik.

Lyckligtvis för de stora marknadsavdelningarna tillåter ny teknik att varumärkena automatiserar ett antal uppgifter genom att använda artificiell intelligens eftersom bots växer i popularitet. Marknadsutsikterna visar att tekniken kommer att revolutionera försäljnings- och kundserviceverksamheten inom de närmaste fem åren.

I framtiden kommer AI-teknik att vara mer kreativ och intelligent, med hjälp av en blandning av dataanalys och maskininlärning,  för att hjälpa marknadsförare inte bara automatisera de repetitiva uppgifterna utan också ta viktiga strategiska beslut.

Tror du att marknadsförare kommer att ersättas av AI-robotar?

Vissa hävdar att AI kommer att leda till förlust av jobb och en brist på ett mänskligt element inom marknadsföring. Men dagens verklighet är att maskininlärning och robotteknologi gör det möjligt för människor att fokusera sin energi på att ge den bästa, mest positiva upplevelsen som är möjlig för enskilda användare, i en säker, modererad miljö genom att replikera och automatisera repetitiva funktioner.

Marknadsföring behöver kreativitet, och definieras som att se världen på olika sätt och följa mönster för att hitta lösningar. AI är inte bara kreativ men har potentiellt en överlägsen nivå av kreativ intelligens. Och frågan här är “Är AI verkligen kapabel att bli drivkraften bakom nya idéer?”

Maskiner, från och med idag, kan bara lära sig genom repetition och sekvens. När de börjar lära av intuition kan vi säga att AI kan ersätta marknadsförare.

I den här intervjun gav Ciler Ay en mycket intressant syn på hur artificiell intelligens och maskininlärning kan användas för automatiserad moderering på många plattformar.

unemyr_linkedin_horizontal_swe

Själv är jag författare och konsult inom marketing automation och artificiell intelligens. Behöver du hjälp med att installera och sätta upp ett marketing automation system, eller AI-baserade lösningar? Kontakta mig – jag erbjuder konsulttjänster på området!

Är du intresserad av framtidens marknadsföring? Här finner du fler artiklar om marknadsföring med AI och marketing automation.

Vill du lära dig mer? Läs mina bloggartiklar om marketing automation och datadriven marknadsföring!

Magnus Unemyr

Author, speaker and consultant in the aras of marketing automation, artificial intelligence, and the Internet-Of-Things. Contact me if you need help! Learn more.