nudge-kund-prospektering

Analysera kundrelationer med AI

Genom att använda AI-baserade verktyg för att analysera kundrelationer kan du hitta nya kunder och få insikt i styrkan i de relationer ditt företag har med kunderna.

Nudge.ai har tagit fram ett verktyg som gör det möjligt att hitta nya kunder i ytterkanterna av kontaktnätet och samtidigt analysera affärsrisken, genom att mäta styrkan i relationerna med olika företag.

Jag fick chansen att diskutera Nudge.ai’s plattform för relationsanalys med Steve Woods, medgrundare och CTO på Nudge.ai. Tidigare var Steve medgrundare och CTO för Eloqua, en pionjär inom marketing automation.

Nu över till intervjun!

Steve Woods, Medgrundare och CTO på Nudge.ai

Vad är företagets bakgrund?

Efter att ha skapat marketing automation med Eloqua (ELOQ) och efter det att bolaget sålts till Oracle, letade Steve Woods och Paul Teshima efter sin nästa utmaning. Steve och Paul ledde teknik-, produkt- och kundnöjdhet på Eloqua och började då se en förändring i branschen.

Företag med sofistikerade marknadsföringssystem kunde nå sina kunder från alla håll. Och med den mängd information som finns tillgänglig om potentiella produkter – såväl som den stora spridningen av leverantörer – når köpare nu ofta köpcykeln med majoriteten av sitt köpbeslut redan färdigformulerat. Genom att fundera på denna psykologiska förändring hos B2B-kunder bestämde sig Paul och Steve för att förstå vad som händer framöver.

I en miljö full av brus måste företag nu sticka ut på olika sätt. Företagskunder är allt mer beroende av åsikter och rekommendationer från bekanta – en del forskning tyder på så många som 84% av köparna.

Vilket problem löser Nudge.ai?

Nudge.ai hjälper företag att hitta nya kunder i ytterkanterna av sitt nätverk och att analysera affärsrisker genom att mäta av styrkan i olika kundrelationer.

Marketing automation bok

Vad gör Nudge.ai och varför är det viktigt för Era kunder

Nudge.ai tillhandahåller en omfattande lösning för att analysera kundrelationerna för en organisation, från säljare till chefer.

Prospektering

Nudge gör det möjligt för säljare att hitta kontakter på kundföretag via sitt befintliga kontaktnätverk. Systemet kartlägger alla potentiella relationer inom en persons utökade nätverk – bland annat genom samarbetspartners och kollegor – så att de kan få personliga introduktioner till nya företag.

Personaliserade insikter

Nudge ger personliga insikter om en person eller ett företag som kan hjälpa till att starta en konversation. Nyhetsuppdateringar om ett företag ger säljaren möjlighet att dela en intressant synpunkt, och tillgång till sociala medier gör det möjligt att diskutera aktuella ämnen.

Förstå och utnyttja ditt teams historik

Nudge gör att alla säljare kan se hela historiken för en kund eller en potentiell kund. Du kan se styrkan i alla relationer ditt företag har, och företagets verktyg samlar in 3 års historia för att bestämma styrkan och djupet av alla tidigare förbindelser du har med ett annat företag. Detta hjälper till att undvika missade möjligheter eller pinsamma konversationer.

Samordning

Rollen som säljansvarig är framgångsrik när hela säljlaget är framgångsrikt. Nudge hjälper säljare ge sitt team framgång och undvika misstag som skulle kunna orsaka bekymmer. Plattformen gör det möjligt för säljare att se varje konversation som kollegorna har med en kund för att undvika att störa befintliga dialoger.

Intelligent uthållighet

Nudge undanröjer stela automatiserade sekvenser. Istället tillåter det användarna att vara i kontakt med kunderna minst en gång i månaden, så att affärerna växer mer organiskt. Viktiga insikter om varje kund, i kombination med påminnelser när en säljare inte hinner följa upp, säkerställer att viktiga beslutsfattare fortfarande kontaktas.

Undvik kunder med svaga relationer

Kunder där säljaren endast har en enda stark kontakt (“single threaded”) är högriskkonton. Nudge gör det möjligt för säljavdelningar att proaktivt identifiera dessa kunder och förstå vem de behöver bygga fler relationer med för att skapa starkare relationer för att kunna gå bredare och djupare för att säkra en affär.

Långsiktiga affärer

Affärer med lång införsäljningstid är en stor utmaning för säljavdelningen. När det finns långsiktigt intresse, men ingen affär i närtid, måste säljarna ändå hålla kontakten. De måste förbli relevanta och utbilda köparen över tid.

För att göra det, övervakar Nudge långsiktiga kundkontakter och dess relationer för att säkerställa att säljavdelningen aldrig släpper kontakterna. Nudge tillåter också att säljteam delar effektiva meddelanden – som har fungerat – för att hålla långsiktiga kundrelationer aktiva. Målet är enklare och effektivare interaktioner.

Komplett arbetsflödesintegration

Nudge kopplar in sig i befintliga säljverktyg och arbetsflöden. Det gör det möjligt för företag att automatiskt ta med kundlistor från CRM system och få en daglig kortfattad beskrivning av de bästa kontona att ringa baserat på de senaste händelserna.

Nudge integrerar sig också i system för säljautomation och engagemangsplattformar, t.ex. SalesLoft, Outreach eller CRM-plattformar för omedelbara sammanhangsanpassade insikter. Detta gör det möjligt för säljteam att bli effektivare utan att ändra de verktyg som de redan använder.

Marketing automation bok

Förstå offertstocken

Nudge förenklar säljprognoser genom att ge säljavdelningen synlighet kring om de har byggt relationer med nyckelpersonerna i inköpsorganisationen, så att affärerna kan avslutas.

Nudge ger en exakt bedömning av hur offertläget är – och var säljteam är “single threaded” med bara ett enda starkt förhållande till sina kunder. Detta gör det möjligt för säljavdelningen att se var de saknar tillgång till de rätta personerna hos köparen – och se vilka affärer som sannolikt kommer att försenas.

Förbättra försäljningsresultatet

Att styra på enkel aktivitetsmätning är en dålig indikator på säljresultat. Nudge visar istället ett säljteams förmåga att stärka relationerna och bygga förtroende med varje kund.

Analys kan hitta luckor i relationstäckningen. Dessa luckor kan snabbt lösas med Nudge genom att ge ett säljteam fullständig synlighet i relationerna med hela kundföretaget, från chefer hela vägen till servicepersonal.

Hantering av säljare

Omsättningen på säljare i organisationen, oavsett om den är frivillig eller ofrivillig, är en naturlig del av ledarskapet. Att förlora fart i ett territorium är dock något som lätt kan förhindras.

Nudge gör det möjligt för företag att förstå exakt var tidigare säljare hade relationer som gick framåt. Detta gör det möjligt för nya säljare att ta över befintliga områden eftersom de har kunskapen om relationerna den tidigare säljaren hade.

Hur använder Nudge.ai AI?

Modellera världen

För att kunna göra det vi gör måste vi skapa en karta över alla människor och företag i världen. Då kan vi lära oss om vem som har relationer med vem. Vi använder AI för att sammanfatta signalerna om vem alla är och förstå resultatet när det gäller faktiska personer som arbetar på olika företag. Därför kan vi skapa en stark förståelse av vilka relationer som finns.

Marketing automation bok

Ämnesmodellering

Det andra sättet vi använder AI på är att utnyttja naturlig språkbehandling och ämnesmodellering för att förstå innehållet i över 200.000 artiklar per dag, och namnen på de personer och företag som är nämnda i dem. Då kan våra användare använda dessa insikter för att skapa relationer med andra.

Vad är framtiden för AI inom affärslivet och marknadsföring?

AI kommer att göra affärer och marknadsföring mer personlig. Faktum är att AI kan analysera många fler datapunkter än någon människa, som kan ge dig möjlighet att tråla genom en otrolig mängd information och hitta rätt inblick för att föra en konversation framåt.

Men vi måste också vara försiktiga vid automatisering. Köpare börjar redan tröttna på den brusnivå vi redan har. Många skriker ut sitt säljbudskap på extrema nivåer, vilket i kombination med den mängd konkurrens som finns, gör att folk slutar lyssna. Så AI och teknik är inte svaret på allt. Det måste kopplas till mänsklig äkthet.

Tror du att marknadsförare kommer att ersättas av AI-robotar?

AI kommer att göra det lättare för marknadsförare att göra sina jobb. På Nudge.ai tror vi inte att vi kommer att ersätta människor, utan att öka deras kapacitet. Om vi ​​kan göra bakgrundanalysen och prospekteringsprocessen snabbare och affärerna avslutas mer tillförlitligt kan säljare och marknadsförare spendera mer tid på att göra vad de gör bäst: få företag att växa. Vi tror att det är värt att kämpa för.

Sammanfattningsvis: AI är just nu inte kapabel till några av mänsklighetens bästa attribut – kreativitet, självmedvetenhet, empati med mera. Marknadsförare bör fokusera på dessa färdigheter och inse att medan AI kan automatisera mycket analys och andra uppgifter, är dessa kärnaspekter av en marknadsförares DNA de som ska exemplifieras och byggas upp.

I denna intervju gav Steve Woods en intressant inblick i hur artificiell intelligens kan användas för säljprospektering och analys av styrkan i de kundrelationer du har. Jag tror att många företag skulle få stor nytta av denna typ av verktyg.

unemyr_linkedin_horizontal_swe

Själv är jag författare och konsult inom marketing automation och artificiell intelligens. Behöver du hjälp med att installera och sätta upp ett marketing automation system, eller AI-baserade lösningar? Kontakta mig – jag erbjuder konsulttjänster på området!

Är du intresserad av framtidens marknadsföring? Här finner du fler artiklar om marknadsföring med AI och marketing automation.

Vill du lära dig mer? Läs mina bloggartiklar om marketing automation och datadriven marknadsföring!

Magnus Unemyr

Author, speaker and consultant in the aras of marketing automation, artificial intelligence, and the Internet-Of-Things. Contact me if you need help! Learn more.