Warning: Use of undefined constant ICL_LANGUAGE_CODE - assumed 'ICL_LANGUAGE_CODE' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/customer/www/unemyr.com/public_html/wp-content/themes/genesisChild/functions.php on line 738
nlg-narrative-marknadsföring

Marknadsföring med AI: Automatisk generering av copy (naturlig språkgenerering, NLG)

Skulle inte automatisk generering av copy eller andra berättande texter från rådata (t ex lagrad i databaser eller Excel-ark) förenkla många arbetsuppgifter? Användningsområdena är närmast oändliga, från robotjournalistik till automatisk generering och uppladdning av tusentals produktbeskrivningar till e-handelssystem, generering av olika typer av rapporter, och mycket mer.

Narrative Science är ett företag som erbjuder en AI-driven produkt som omvandlar data till berättande texter och naturligt språk. Deras produkt heter Quill, och jag fick chansen att diskutera deras produkt med Aimee Rowland, Director of Product Marketing på Narrative Science.

Aimee ansvarar för strategisk positionering och marknadsbudskapet för Narrative Sciences teknologi, samt strategin för marknadsföring av företagets produkter. Före Narrative Science lanserade och ledde Aimee finansieringsprogrammen för konsumenter på Wayfair. Aimee har också arbetat på Wall Street, där hon var handlare på Lehman Brothers och Barclays.

Nu över till intervjun där Aimee förklarar mer om Quill och automatisk generering av text från data!

Vad är företagets bakgrund?

Narrative Science är ett mjukvaruföretag baserat i Chicago, med kontor i New York och Seattle.

Det började som ett forskningsprojekt inom artificiell intelligens vid Northwestern University mellan ingenjörs- och journalistfakulteterna, med målet att förstå hur man berättar historier från data.

Marketing automation bok

Efter att ha grundats år 2010 växte företaget snabbt till en branschinnovatör med inriktningen att hjälpa företag att använda sig av berättande för att driva bättre affärsbeslut.

Genom att omvandla data till en tillgång kan företag öka sin operativa effektivitet, öka kundernas engagemang och driva produktutvecklingen framåt.

Vilket problem löser Narrative Science?

Quill är en patenterad plattform för naturlig språkgenerering, som drivs av artificiell intelligens för att automatiskt skapa datadrivna berättelser med mänsklig känsla i större skala, vilket ger de som har verksamhetskunskap men inte har datakunskap relevant och intuitiv information vid rätt tidpunkt.

Vad gör Narrative Science, och varför är det viktigt för Era kunder?

På Narrative Science har vi byggt vår NLG-teknik (Natural Language Generation) för att kommunicera insikter från data på ett sätt som belyser vad som är mest relevant för varje avsedd målgrupp.

Med en djup förståelse för tolkning av data hjälper vi företag att skala up leveransen av sammanhangsanpassad information på det mest intuitiva sättet – en datadriven berättelse.

Våra maskin-genererade berättelser uppdateras när som helst det underliggande datat ändras, vilket ger aktuell information som läsare direkt kan förstå och agera på.

Marketing automation bok

Till skillnad från BI (Business Intelligence) och visualiseringsverktyg som är byggda för användare med kompetens att analysera och tolka data, är våra produkter byggda för verksamhetskunniga – de som vill vara datadrivna utan att behöva vara datakunniga. Vi gör det genom att tillhandahålla information som är:

Relevant

Vår teknik upptäcker de mest intressanta och viktigaste fakta från data – och ger relevanta insikter till varje avsedd målgrupp. Vi gör detta genom att utföra sammanhangsmedveten analys som görs beroende på vad som behöver kommuniceras.

Intuitiv

Vår NLG-motor producerar mänskligt, intuitivt språk. Den använder automatiskt variabelt ordval, förstår när det är bäst att kombinera meningar och identifierar lämplig användning av pronomen, verb och grammatik för att producera flytande konversativt språk som enkelt kan läsas och förstås.

I rätt tid

Genom att uppdatera texterna när det finns en förändring av underliggande data kan vår NLG-teknik automatiskt skala publicering av information och generera målgruppspecifika berättelser – oavsett hur stor eller varierande den målgruppen är.

Hur använder Narrative Science AI?

Natural Language Generation (NLG) är ett delområde inom artificiell intelligens (AI) som producerar texter från rådata. Det ger datorn förmågan att extrahera fakta från strukturerad data och uttrycka dessa fakta i mänskligt språk.

Vår teknik använder inte bara NLG för att generera beskrivningar i naturliga språk, men använder också en rad funktioner för analys, resonemang- och lärande för att identifiera de mest intressanta och viktigaste insikterna, allt med domänspecifik kunskap så att den förstår sammanhanget bakom datat.

Vad är framtiden för AI inom affärslivet och marknadsföring?

Kunderna förväntar sig relevant information åtkomlig med ett par knapptryckningar, men företagen kämpar för att leverera en individuellt anpassad upplevelse till varje enskild person. AI gör det möjligt att leverera personlig information i stor skala, på ett sätt som är lättillgängligt och läsbart.

Vi ser en värld där våra interaktioner med teknik är konversationsbaserade. Tänk Alexa, Siri och chattrobotar.

Tänk ett scenario där en marknadsförare kontrollerar affärsstatus i sitt CRM-system. Han eller hon kommer att kunna fråga “Hur är vårt resultat jämfört med konkurrenterna detta kvartalet?” och “Var ska jag fokusera mitt arbete för att vi ska nå våra mål ?”.

Programvaran, som drivs av NLG, kommer att kunna reagera omgående med en förklaring och goda råd som marknadsföraren kan förstå och agera på, på ett interaktivt och konversativt sätt.

Tror du att marknadsförare kommer att ersättas av AI-robotar?

AI är definitivt disruptivt, men vår uppfattning är att det i slutändan kommer att stötta marknadsförares kompetens istället för att ersätta dem.

En trend har utvecklats i flera år bland företagen kring ökad integration, uppkoppling och digital transformation. Eftersom denna trend har vuxit, svämmas marknadsförare över exponentiellt med allt mer data i sina jobb.

Resultatet har blivit en ansvarsförskjutning där marknadsförare inte bara skall utföra sina arbetsuppgifter, utan också bli experter i dataanalys. Detta är inte alltid en effektiv process eller en bra användning av företagets talang.

Maskiner är bättre på att analysera stora datamängder, vilket gör det möjligt för marknadsförare att fokusera på viktigare arbetsuppgifter.

I den här intervjun gav Aimee Rowland en fascinerande inblick i hur AI-verktyg nu kan generera mänsklig naturlig text från rådata automatiskt. Denna typ av verktyg kan utan tvekan förbättra effektiviteten när det gäller texter som baseras på data.

unemyr_linkedin_horizontal_swe

Själv är jag författare och konsult inom marketing automation och artificiell intelligens. Behöver du hjälp med att installera och sätta upp ett marketing automation system, eller AI-baserade lösningar? Kontakta mig – jag erbjuder konsulttjänster på området!

Är du intresserad av framtidens marknadsföring? Här finner du fler artiklar om marknadsföring med AI och marketing automation.

Vill du lära dig mer? Läs mina bloggartiklar om marketing automation och datadriven marknadsföring!

Magnus Unemyr

Author, speaker and consultant in the aras of marketing automation, artificial intelligence, and the Internet-Of-Things. Contact me if you need help! Learn more.