Kuratera och återanvänd innehåll med AI

Kuratera och återanvänd innehåll med artificiell intelligens (AI)

Det har blivit allt vanligare att samla in relevanta och högkvalitativa texter från externa källor (content curation), och använda dem för att hjälpa till att bygga synlighet och engagemang med en mindre arbetsinsats än vad som krävs för att skapa innehållet själv från början.

Innehållskuratering

Denna typ av innehållshantering kan automatiseras med hjälp av AI och maskininlärning. Med den här typen av verktyg kan du använda datadriven innehållsmarknadsföring i större skala med ett minimum av arbete.

Jag är säker på att du vill skapa mer och bättre marknadsföringsinnehåll på kortare tid. Vem skulle inte det?

Curata och Scoop.it är verktyg som kan hjälpa till med det. De strävar efter att hitta och kuratera innehåll och hjälper till att distribuera det, samtidigt som de mäter resultaten.

De hittar det mest relevanta och populära innehållet för företagets kundbas, och hjälper till att förbättra marknadsresultatet från din investering i innehållspublicering.

Dessutom finns många AI-baserade verktyg som analyserar innehåll och föreslår förbättringar för att få bättre marknadsföringsresultat; t ex MarketMuse.

Återanvänd befintligt innehåll

Återanvändning och omformattering av befintligt innehåll har också blivit allt vanligare (content repurposing).

Med den allt ökande populariteten för podcasts och video skulle det vara smidigt att få en automatisk transkription av tal till text, som sedan kan publiceras som ett blogginlägg, eller klippas upp till ett flertal olika inlägg på sociala medier.

Sådana verktyg finns, till exempel Nuance’s Dragon eller Trint. Även YouTube kan nu skapa undertexter från ljudströmmen automatiskt. Den erforderliga röstförståelsen är baserat på AI-algoritmer, förstås. Jobbar du med talbaserat innehåll kan automatisk konvertering till text vara mycket värdefull!

Men AI-verktyg kan göra många andra användbara saker när det gäller återanvändning av text.

Articoolo och WordAI kan skriva om en text till en helt annan text med samma betydelse. Detta kallas för parafrasering. Det kan hjälpa till att återanvända gamla blogginlägg, t ex i e-böcker, med en liknande text som inte verkar vara densamma.

Detta öppnar också för massiv kopiering av andras innehåll, med automatisk parafrasering för att maskera att innehållet är kopierat. Jag är ingen juridisk expert, men hur skulle upphovsrättslagstiftningen betrakta en helt ny text som genereras automatiskt, baserat på andras upphovsrättsskyddade innehåll?

unemyr_linkedin_horizontal_swe

Själv är jag författare och konsult inom marketing automation och artificiell intelligens. Behöver du hjälp med att installera och sätta upp ett marketing automation system, eller AI-baserade lösningar? Kontakta mig – jag erbjuder konsulttjänster på området!

Är du intresserad av framtidens marknadsföring? Här finner du fler artiklar om marknadsföring med AI och marketing automation.

Vill du lära dig mer? Läs mina bloggartiklar om marketing automation och datadriven marknadsföring!

Magnus Unemyr

Author, speaker and consultant in the aras of marketing automation, artificial intelligence, and the Internet-Of-Things. Contact me if you need help! Learn more.