Warning: Use of undefined constant ICL_LANGUAGE_CODE - assumed 'ICL_LANGUAGE_CODE' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/customer/www/unemyr.com/public_html/wp-content/themes/genesisChild/functions.php on line 738
conversica-virtuella-assistenter

Använd virtuella säljassistenter i ditt företag

AI-baserade försäljningsassistenter blir allt vanligare. De hjälper företag att hitta och säkra kunder snabbare och effektivare genom att automatiskt kontakta, engagera, kvalificera och följa upp med potentiella kunder via naturlig korrespondens över email eller SMS.

Conversica är ett företag som fokuserar på AI-drivna konversationslösningar för företag, och jag fick tillfälle att intervjua Gary Gerber som är Senior Director och Head of Product Marketing på Conversica.

Gary Gerber är en efterfrågad talare och presentatör, har lett produktmarknadsföring, utveckling och innovation i flera branscher och kontinenter, och är registrerad uppfinnare på sju internationella patent.

Nu över till intervjun!

Gary Gerber (Conversica)
Gary Gerber, Head of Product Marketing på Conversica

Vad är företagets bakgrund?

Conversica grundades 2007 och har sedan dess blivit ledande inom konversations-AI för företag, och den enda leverantören av AI-drivna system för engagemang av leads för marknads- och säljorganisationer.

Conversicas säljassistenter används av mer än 1200 företag över hela världen, och bygger på en beprövad AI-plattform som integrerar naturlig språkbehandling (NLP), naturlig språkgenerering (NLG) och maskininlärning (ML) för att engagera potentiella kunder över flera kommunikationskanaler och på olika språk.

Conversica screenshot 2

Vilket problem löser Conversica?

Conversica® AI-baserade försäljningsassistent hjälper företag att hitta och säkra kunder snabbare och effektivare genom att automatiskt kontakta, engagera, kvalificera och följa upp varje enskilt lead via naturliga tvåvägskonversationer som känns “mänskliga”.

Vad gör Conversica, och varför är det viktigt för Era kunder?

Conversica tillhandahåller en automatiserad försäljningsassistent som drivs av artificiell intelligens. Assistenten fungerar precis som en mänsklig säljassistent och kontaktar alla leads och engagerar var och en av dem med en mänsklig konversation. Fördelarna inkluderar:

Maximera avkastningen på varje lead

Conversica gör dina försäljningsrepresentanter mer slagfärdiga – avseende både nya och gamla leads – och därmed ökar deras antal slutna affärer dramatiskt.

Frigör dina säljare för verklig försäljning

Automatiserade försäljningsassistenter skiljer goda leads från de dåliga, så att de mänskliga säljarna bara behöver prata med de leads som verkligen vill ha kontakt med dem.

Samla kritisk affärsinformation

Potentiella kunder svarar inte bara lättare, de delar också kritisk information som telefonnummer, bästa tiden att ringa och köpavsikt.

Förbättra din försäljningsprocess

Din försäljningsassistent följer upp med de potentiella kunderna igen efter överlåtelse till en säljare – för att ge affärsinsikter och bättre kundnöjdhet.

Marketing automation bok

Driftsätt en fullt utbildad säljassistent

Din försäljningsassistent kommer fullt utbildad, fullt motiverad och redan utrustad med erfarenheten från miljontals tidigare kundsamtal.

Detta är viktigt för företag eftersom marknadsföringens främsta jobb är att skapa en tjock rörledning full av leads som kan driva försäljning, och forskning visar att för att nå dessa människor kan det ta upp till 12 försök att innan man får intresset.

Men med tusentals leads som kommer in i varje månad är det inte ekonomiskt försvarbart att göra 12 mänskliga försök att nå någon när det ständigt kommer in nya leads, så säljarna försöker kanske två eller tre gånger innan de fortsätter med någon annan.

Tänk på alla pengar och resurser som spenderas på marknadsföringsaktiviteter för att driva det intresset och ändå inte nå kunderna. En AI-baserad assistent som följer upp med 100% av leadsen så många gånger som krävs för att engagera dem blir en självklar lösning.

Och det fungerar – till exempel kunde Los Angeles Film School generera en 33%-ig ökning av leadsen genom att använda en virtuell säljassistent, något som inte hade varit möjligt annars.

Hur använder Conversica AI?

Plattformen kombinerar naturlig språkbehandling för att förstå inkommande meddelanden, en beslutsmotor för grundläggande beslutsfattande och naturlig språkgenerering för att skapa mänskliga budskap.

Den integreras med en mängd olika CRM- och marketing automation system, som utnyttjar en kunskapsbas baserad på mer än 200 miljoner mänskliga försäljningsinteraktioner insamlade över sju år hos Conversicas kunder.

Vad är framtiden för AI inom affärslivet och marknadsföring?

Idag handlar AI om att låta människor att göra ett bättre arbete. I morgon kommer det att handla om AI agerar självt och tar bort en hel del arbetsuppgifter så att vi kan leva ett bättre liv. Det kan tyckas långsökt att en företagsrobot interagerar med en personlig robot för att fatta beslut, men det kan vara dit vi är på väg.

Marketing automation bok

Tror du att marknadsförare kommer att ersättas av AI-robotar?

AI, när den tillämpas rätt, ersätter inte marknadsförare utan ger dem frihet att fokusera på de delar av deras jobb som de vanligtvis tycker om mest – de kreativa delarna – och låter dem sova bättre på nätterna eftersom de vet att deras arbete ger maximal nytta för verksamheten.

Har du några andra tankar kring AI inom affärslivet och marknadsföring?

AI kommer att ge oss möjlighet att automatisera saker som vi redan gör, och låter oss därmed fokusera på saker som vi aldrig har kunnat göra tidigare. Detta inkluderar personalisering i stor skala.

Med maskininlärning och naturlig språkbehandling kommer maskiner kunna extrahera insikter från all intern och extern data som vi har om kunder och fatta rätt beslut när det gäller vad en individ skall få, vad det nästa erbjudandet skall vara, hur en webbsida skall se ut, etc. för att bäst tillgodose deras behov.

Som marknadsförare har denna massanpassning inte varit mänskligt möjlig, men maskiner kommer göra det åt oss, och det kommer att bli en win-win situation för marknadsföraren och konsumenten.

I denna intervju gav Gary Gerber fascinerande insikter kring hur artificiell intelligens kan användas för att automatisera konsumentengagemang, vilket gör säljorganisationen effektivare.

Utan tvekan kommer affärslandskapet, och i synnerhet internetmarknadsföring, att förändras under det kommande året eller två!

unemyr_linkedin_horizontal_swe

Själv är jag författare och konsult inom marketing automation och artificiell intelligens. Behöver du hjälp med att installera och sätta upp ett marketing automation system, eller AI-baserade lösningar? Kontakta mig – jag erbjuder konsulttjänster på området!

Är du intresserad av framtidens marknadsföring? Här finner du fler artiklar om marknadsföring med AI och marketing automation.

Vill du lära dig mer? Läs mina bloggartiklar om marketing automation och datadriven marknadsföring!

Magnus Unemyr

Author, speaker and consultant in the aras of marketing automation, artificial intelligence, and the Internet-Of-Things. Contact me if you need help! Learn more.