Warning: Use of undefined constant ICL_LANGUAGE_CODE - assumed 'ICL_LANGUAGE_CODE' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/customer/www/unemyr.com/public_html/wp-content/themes/genesisChild/functions.php on line 738
albert-ai-marknadsforing

Nu kan AI-system köpa annonser och optimera kampanjer automatiskt

Digital marknadsföring blir alltmer komplex. Hur kan artificiell intelligens användas för att förenkla marknadsförarens vardag och samtidigt förbättra kampanjernas resultat?

I den här bloggartikeln intervjuvar jag Or Shani, grundare till Albert Technologies Inc, en av de mer välkända företagen som bygger system med artificiell intelligens för marknadsföring.

Om du inte är insatt i hur din marknadsföring kan automatiseras och optimeras med självlärande AI system kommer du finna den här artikeln av stort intresse!

Albert är en AI-baserad virtuell marknadsförare som kan köpa, analysera och optimera marknadsföringskampanjer helt autonomt, och AI-tekniker såsom maskininlärning används för att förbättra kampanjresultaten automatiskt över tid.

Nu över till intervjun!

Vad är företagets bakgrund?

Albert är den första helt självständiga digitala marknadsföraren som hanterar och genomför självstyrande digitala marknadsföringskampanjer för några av världens ledande varumärken.

VD Or Shani grundade Albert Technologies, Inc. och företagets AI-plattform år 2010 efter att ha identifierat ett problem: Digital marknadsföringsteknik var alldeles för manuell.

Med tanke på de tekniska innovationerna som skett inom andra områden ansåg Or att måste det finnas ett bättre sätt att hantera tekniska- och data-aspekter i digitala marknadsföringskampanjer, samtidigt som människor kan fortsätta hantera de kreativa och strategiska komponenterna.

Det bättre sättet han identifierade var artificiell intelligens.

Med sin vision på plats satte Or ihop det team som krävdes för att bygga teknologin. Han valde sitt lag och sin strategi klokt. Fem av Alberts ledande utvecklare kommer från en specialunderrättelseenhet i den israeliska försvarsmakten, som endast accepterar tolv medlemmar per år.

80% av företagets personal arbetar med forskning och utveckling, vilket avslöjar Ors engagemang för produktens långsiktiga framtid och fortsatta utveckling.

Vilket problem löser Albert?

Digital marknadsföring har blivit alltför komplicerad och ineffektiv, och Albert befriar företagen från komplexiteten i digital marknadsföring – inte bara genom att kopiera deras befintliga ansträngningar utan genom att utföra dem i en takt och skala som tidigare inte varit möjligt, vilket frigör tid de kan fokusera på högnivåstrategi och kreativa alster.

Vad gör Albert, och varför är det viktigt för era kunder?

Vem är Albert?

Albert tjänar som en mycket intelligent och sofistikerad medlem i ett företags marknadsföringsavdelning, och bearbetar stora datamängder, omvandlar detta data till insikter och reagerar på dessa insikter över olika marknadsföringskanaler, enheter och format i realtid.

albert-ai-kampanj1

Varför är han viktig för kunderna?

Detta eliminerar manuella och tidskrävande uppgifter som för närvarande begränsar effektiviteten och resultaten av modern digital reklam och marknadsföring. Fördelarna med Albert innefattar en betydligt ökad försäljning, en snabbare väg till intäkter, möjligheten att fatta mer välgrundade investeringsbeslut och minskade kostnader.

Hur gör han det?

Våra kunder ger Albert sina affärsmål, KPIs, annonser, kända kunddata och Albert skapar en kampanj som är specifik för varje marknadsförares strategi och unika publik, och använder sig av självlärande algoritmer för att förbättra sin initiala kunskap.

Han hanterar fullständiga omnikanalskampanjer, från autonoma medieköp – kampanjkontroll, testning och optimering – till analys, proaktiva insikter och rekommendationer över olika kanaler, inklusive sociala medier, betald annonsering, sökmotorer och e-post.

Marketing automation bok

AI-marknadsföringstekniken kräver mycket begränsad insats eller regelbundet underhåll från marknadsförare och kan behandla miljontals händelser per timme per kund, vilket skiljer det från nuvarande programmatiska och marketing automation teknik.

Albert inte bara testar hundratals olika kampanjvarianter, utan kör dem tillräckligt länge för att bestämma vilka som ska skalas upp och vilka som bör överges. Denna form av extrem multivariabeltest ger marknadsföraren en ny nivå av insikter, liksom rekommendationer om vad som bör göras med det han har upptäckt.

albert-ai-kampanj1

Albert tillämpar självständigt tidigare lärdomar när han möter liknande situationer i framtida kampanjer. När den tillämpas på omnikanal kan den här helhetssynen helt bryta ner silos som finns inom nuvarande marknadsorganisationer.

I slutändan hanteras kampanjprocessen självständigt på sökmotorer, sociala medier, betald annonsering och e-post, samt flera enheter, varje steg på vägen.

Hur använder Albert AI?

Albert byggdes från grunden på artificiell intelligens; detta innebär att det innehåller flera element, inklusive men inte begränsat till prediktiv analys och djupt lärande (som tillsammans omfattar maskininlärning), expertsystem som består av regler baserade på unika, leverantörsspecifika metoder, naturlig språkanalys, liksom andra proprietära algoritmer.

Kombinationen av dessa element gör att en dator kan observera mönster, dra slutsatser från dem och anpassa sitt beteende därefter utan att behöva ytterligare programmering.

Albert är autonom, eller självstyrande, vilket innebär att han kan skapa digitala marknadsföringsinteraktioner utan hjälp, baserat på resultaten av multivariabeltest och djupnivåanalys för än bättre beslut fortsättningsvis.

Marknadsföringssystem baserade på riktig AI, som Albert, vinner på experimenterande – precis som mänskliga marknadsförare gör – men är mycket bättre rustade än människor för att samla in, analysera och agera på massiva datamängder i realtid. Albert kan göra tusentals tester över hundratals variabler på mycket kort tid.

Medan tidigare lösningar helt enkelt analyserar data och sedan väntar på att en människa skall fatta beslut om det använder Albert den självlärande AI-tekniken för att analysera data, bestämma den bästa åtgärden, genomföra den och sedan kontinuerligt optimera den baserat på vad det lär sig i realtid och över tid.

AI marknadsföring som utnyttjar mjukvara baserad på artificiell intelligens är för närvarande den enda lösningen som kan uppnå detta.

Albert, mer specifikt, är den enda holistiska lösningen, vilket innebär att det automatiserar alla kanaler och enheter samtidigt (istället för att helt enkelt hantera en del av processen, vilket befäster den oönskade siloeffekten).

Marketing automation bok

Vad är AI:s framtid inom affärslivet och marknadsföring?

Potentialen här är obegränsad. Alla datadrivna processer kommer att automatiseras och så småningom bli autonoma.

Konsumenterna kommer att fortsätta att kräva mer och mer bekvämlighet och unika upplevelser. När företagen ser resultaten av AI kommer de att vilja genomföra det bredare inom organisationen. Och eftersom icke-AI-användare ser hur mycket framgång deras konkurrenter har med AI, kommer de nästan inte ha något annat val än att införa det.

AI är där ute, än går det att bli först för de företag som vågar ta “risken”. Manuella processer fortsätter att bli automatiserade en efter en inom olika branscher, allteftersom tekniken förbättras och informationsinsamlingen blir mer detaljerad.

Företagen kommer att fokusera investeringar på AI internt och externt vilket hjälper dem att accelerera intäkterna och få ökad effektivitet.

Tror du att marknadsförare kommer att ersättas av AI-robotar?

Nej. Nyckeln här är att förstå att AI tar på sig det tidskrävande arbetet med datahantering och analys för att ge marknadsföraren möjlighet att fokusera på strategiskt och kreativt arbete på högre nivå.

Marknadsföraren har fortsatt kontroll och AI fattar beslut inom “skyddsräcken” eller riktlinjer som fastställts av marknadsföraren. Det är logiskt att maskiner fortsätter att göra vad de gör bäst, så att människor kan fokusera på mänskliga kreativa arbetsuppgifter istället för att analysera massiva datamängder, en uppgift som människor inte är byggda för att genomföra så effektivt som maskiner eller AI.

Vidare bör samtalet fokusera på förhållandet mellan människa och maskin och utnyttja våra olika styrkor för att optimera arbetsfördelningen.

AI-tekniken kompletterar framgången för en digital marknadsföringskampanj och ju tidigare marknadsförare förstår detta desto tidigare kan de förbereda sin organisation och personal på införande av AI.

Har du några andra tankar kring AI inom affärslivet och marknadsföring?

Vem som helst kan hävda att de använder AI idag, det går en sorts mode i att säga det. Men i slutändan kvarstår frågan, lär sig dina algoritmer snabbare än andra affärsalgoritmer? Fungerar ditt system självständigt – och tar egna beslut? Detta är skillnaden mellan AI och t ex prediktiva verktyg som fortfarande kräver stora manuella ingrepp.

I den här intervjun gav Or Shani mycket intressant information om hur digitala kampanjer kommer att skötas i framtiden. Och nu med för den delen, för de företag som har rätt AI verktyg. Vi kan med säkerhet säga att marknadsförarens vardag kommer att ändras en hel del i en nära framtid!

unemyr_linkedin_horizontal_swe

Själv är jag författare och konsult inom marketing automation och artificiell intelligens. Behöver du hjälp med att installera och sätta upp ett marketing automation system, eller AI-baserade lösningar? Kontakta mig – jag erbjuder konsulttjänster på området!

Är du intresserad av framtidens marknadsföring? Här finner du fler artiklar om marknadsföring med AI och marketing automation.

Vill du lära dig mer? Läs mina bloggartiklar om marketing automation och datadriven marknadsföring!

Magnus Unemyr

Author, speaker and consultant in the aras of marketing automation, artificial intelligence, and the Internet-Of-Things. Contact me if you need help! Learn more.