juridik-avtal-ai

Analysera kontrakt och juridiska avtal med AI

Det är inte bara VD och styrelseordförande som ibland måste granska olika typer av juridiska dokument, t ex kontrakt och avtal. Även många andra chefer och ledare måste ibland gräva ner sig i “advokatska”, ett språk inte alla behärskar.

Eftersom jag skriver böcker och artiklar om artificiell intelligens inom marknadsföring, så blev jag intresserad av att veta om AI kan hjälpa till även med granskning av juridiska dokument.

Som du säkert gissar så är svaret ja, åtminstone om dokumenten är på Engelska.

Faktum är att analys och automatgenerering av juridiska dokument med artificiell intelligence förutspås bli ett stort område framöver. Men det finns redan nu flera AI-verktyg som hjälper till med juridik.

Beagle är t ex ett innovativt företag som specialiserar sig på AI-verktyg för att hjälpa lekmän att förstå komplexa kontrakt och “advokatsa”.

Luminance gör något liknande men fokuserar istället på att hjälpa professionella advokater att effektivisera sitt arbete. Jag är själv ingen advokat, men så långt jag kan förstå så försöker LegalRobot täcka båda dessa områden och hjälper både advokater och lekmän på ett liknande sätt.

Vi har definitivt bara sett början på den disruptiva transformation som AI kommer att föra med sig inom bara ett par år.

Advokater och jurister får nog räkna med att även en del av deras arbete ersätts eller förenklas med hjälp av artificiell intelligens och maskininlärning.

unemyr_linkedin_horizontal_swe

Själv är jag författare och konsult inom marketing automation och artificiell intelligens. Behöver du hjälp med att installera och sätta upp ett marketing automation system, eller AI-baserade lösningar? Kontakta mig– jag erbjuder konsulttjänster på området!

Är du intresserad av framtidens marknadsföring? Här finner du fler artiklar om marknadsföring med AI och marketing automation.

Vill du lära dig mer? Läs mina bloggartiklar om marketing automation och datadriven marknadsföring!

Magnus Unemyr

Author, speaker and consultant in the aras of marketing automation, artificial intelligence, and the Internet-Of-Things. Contact me if you need help! Learn more.